×

Poszt-covid munkaszervezés

A poszt-covid munkaszervezés  kialakítására vezetőkkel és munkatársakkal közösen alkotó folyamat levezetését ajánljuk, amely egyszerre biztosítja a cég számára legjobb megoldásokat és a munkatársak elköteleződését is az új működésmód mellett. Ökoszisztéma szervezés, amiben elköteleződés, etika, hálózatbiztonság egyszerre van jelen. Új hatékonyság, új tűz és energia, ami megtartja a tehetségeket.

Leírás

A Covid után nehéz ahhoz visszatérni, ahogy korábban dolgozott a cég. Nem is érdemes. Amennyiben a cég át akar térni a hibrid működésre, ki kell alakítani, az új munkafolyamatokat és munkaszervezést. Komoly kérdések merülnek fel: Ki mennyit kell, hogy a munkahelyen töltsön? Hogyan lehet a cég erejét megőrizni és a folyamatokat kontrollálni? Mennyire lehet az otthon dolgozókban bízni? Hogy alakul a vállalati kultúra és hogy lehet kommunikálni és együttműködni a fizikailag szétaprózott szervezetben? Hogyan lehet a céghez kötni az embereket? Hogyan lehet a felhalmozódott feszültségeket oldani?

Minden cégnél másféle megoldásra lesz szükség. Vezetői döntés, külső tanácsadó, vagy külön-külön megegyezések a munkavállalókkal egy-egy kérdést megoldhatnak, de félő, hogy további feszültségeklet gerjesztenek vagy csak foltozgatáshoz vezetnek. Most a cég fejlődését biztosító új rendszert kell építeni, amiben nemcsak a munkafolyamatok módosulhatnak. Átalakul kontroll és bizalom, mozgástér és innováció, kapcsolatok és elköteleződés. Félelmetes kihívásnak tűnhet ez, egy amúgy is bizonytalan helyzetben, ha az embernek nincs megfelelő módszere.

Nagy piacvezető cégek gyakorlata bizonyítja, hogy co-creativ folyamatok rednkívül gyorsan hatásos megoldásokat alkotnak az összetett kihívásokra. Professzionális folyamattervezés és semleges moderálás mellett a vezetők és a bevont munkatársak a cég perspektívájából tudják közösen összegezni a tapasztalatokat és új megoildásokat alkotni. A strukturált párbeszédben egyszerre alakulnak ki az új munkafolyamatok, kultúra és a biztosítási megoldások, amelyek repülő rajtot biztosítanak a cégnek a Covid utáni időkre.

Ilyen párbeszéd és folyamat nemcsak az új működésben jelenthet repülő rajtot, de a csapatépítésben is. Olyan ökoszisztéma épül, aminek kialakításában a munkatársak részt vettek, így jó eséllyel értik és elfogadják, ami egyszerre erősíti a hálózatbiztonságot és elköteleződést. Új hatékonyság és új energia, ami megtartja a tehetségeket.

Amit ajánlunk:

  • Feltáró interjúk a szervezetben
  • 1,5-2 napos műhely a szervezet tagjaival, vagy azok kiválasztott reprezentatív csoportjával, amely során az új potenciálokra építenek a résztvevők közösen új működés stratégiát szakértő folyamatvezetők támogatásával
  • A műhely végre kialakul mely elemeket szükséges részletesen elemezni és tervezni, és a tervezés folyamata is körvonalazódik
  • A tervezési fázis után fél-egy napos lezáró és összeillesztő műhely újra szélesebb részvétellel

 

Adatok

Célcsoport:kis- közép- és nagyvállalat/szervezet, közigazgatási szervezet
Időigény:megegyezés szerint
Résztvevők:felsővezetők, középvezetők, munkatársak
Javasolt helyszín:cég irodája vagy külső helyszín
Nyelv:magyar vagy angol
Előadó(k):Pallai Katalin Siklaki István
Ár:megállapodás szerint