×

Szervezeterősítő folyamat (AI) tréning

Amennyiben a cégvezetés eldöntötte, hogy elindul egy pozitív, AI megközelítésű fejlesztéssel, kedvező, ha a szervezeten belül kialakul egy értő támogató kör, akik folyamatosan hozzá is tudnak járulni a folyamathoz. Ez egy minimálisan 2-3 napos, ideálisan 2-3 +2 napos tréninggel biztosítható.

Leírás

Az AI folyamat ahhoz segíti a céget, hogy a munkatársak közösen fedezzék és ismerjék fel azokat a pozitív elemeket, erőforrásokat és lehetőségeket, amik jó teljesítményekhez, sikerekhez vezettek és ezekre építsenek alkotó gondolatokat. A tapasztalat azt mutatja, hogy az AI oly mértékben eltérő a hagyományos szervezetfejlesztő eljárásoktól, hogy igazi megértéshez és elköteleződéshez meg kell tapasztalni a folyamatot.  Nagyban javítja a folyamat erejét, ha a külső facilitátorok mellett van a cégen belül egy mag, aki ismeri és belülről támogatja a folyamatot és alkotó módon részt tud venni a tervezésében és előkészítésében.

A  program során egyrészről végig vezetjük a résztvevőket azon a folyamaton, amin később a céget fogjuk végig vezetni. A személyes tapasztalat felelős döntési helyzetbe hozza a résztvevőket. Másrészről a résztvevők gyakorlatot szereznek olyan technikákban, amelyek a hagyományos probléma elemző és kockázatmenedzselő módszereken túlmutatnak, és folyamatosan segíthetik a cégben a pozitív energiák és erőforrások feltárását és a konstruktív megoldáskeresést. Ez a belső támogatói kör azért is fontos, mert az AI olyan kultúrát alakít ki, amely nem egyszeri projekt jellegű beavatkozásra szorítkozik, hanem abban segíthet, hogy a folyamatos megújulás a szervezet életének természetes részévé váljon.

Célunk, hogy a program végére a résztvevők:

  • értsék az AI folyamat lényegét és ismerjék lépéseit
  • megtapasztalják, hogyan jön létre a pozitív energia a módszer alkalmazása során
  • megismerjék azokat a technikákat, amelyekkel a pozitív energiák előhívhatóak
  • megszerezzék azokat a kompetenciákat, amelyekkel a folyamat indításához és fenntartásához hozzá tudnak járulni
  • emellett a közös gyakorlatok és reflexiók során lényegesen mélyül ön- és szervezetismeretük.

Adatok

Célcsoport:kis- közép- és nagyvállalat/szervezet, közigazgatási szervezet
Időigény:3+2 nap
Résztvevők:felsővezetők, középvezetők, munkatársak
Javasolt helyszín:külső helyszín
Nyelv:magyar vagy angol
Ár:megállapodás szerint