×

Szervezeti változásmenedzsment

A program célja a résztvevők bevezetése a változásmenedzsment módszertanába és képessé tenni őket arra, hogy a szervezeti változások során szükséges lépéseket mérlegelni tudják.

Leírás

Egyrészről tapasztalat-alapú módszerekkel érzékenyítjük a résztvevőket a változások hatásainak megértésére. Másrészről saját tapasztalatok megvitatásával azonosítjuk az adott szervezetben szükséges fejlesztéseket. Harmadrészt olyan rendszerépítési, vezetési, kommunikációs eszközöket ismertetünk meg, amelyekkel a szervezet a változásokhoz való adaptációra és az új helyzetek kihasználására alkalmassá tehető.

A program során a résztvevők saját szervezetük elemzésén keresztül azonosítják a változással kapcsolatos kihívásokat és a korszerű változásmenedzsment lehetőségeit, különös tekintettel azokra az eszközökre, amelyekre az adott szervezet felkészíthető a változással járó konfliktusok, félelmek, és stressz kezelésére, valamint a változó technikai és adminisztratív rendszerek hatékony tervezésére, bevezetésére és elfogadtatására. A résztvevő vezetők olyan eszközöket ismernek meg, amelyek az átalakítás hatékony vezetését segítik és ezen eszközök alkalmazásához szükséges személyes kompetenciáik fejlesztéséhez is hozzájárulunk.

Célunk, hogy a program végére a résztvevő vezetők:

  • személyes készségeikben és változásmenedzsment eszközeikben megerősödjenek
  • feltérképezzék, hogy mire van szükségük ahhoz, hogy szervezetüket a változásokra hatékonyan reagáló rendszerré alakítsák
  • mérlegelni tudják, hogy mely területeken érdemes professzionális segítséget igénybe venni

Adatok

Célcsoport:kis- közép- és nagyvállalat/szervezet, közigazgatási szervezet
Időigény:3 nap
Résztvevők:felsővezetők, középvezetők, munkatársak
Javasolt helyszín:külső helyszín
Nyelv:magyar vagy angol
Ár:megállapodás szerint