×

Nehéz döntések 2 – Amikor konfliktusos célok között navigálunk és optimális egyensúlyt teremtünk

„Nem a probléma a probléma, hanem az, ahogy gondolkodunk a problémáról” Watzlawick

A vezetői szerep kikerülhetetlen része a folyamatos döntés. Ellentmondásos helyzetekben és feszültségben álló célok között kell navigálni. A tréning – részben a Harvard Business Publishing védett tréningmódszertanát használva – egyrészről, olyan módszereket kínál, amelyekkel nemcsak kompromisszumokat, hanem alkotó szinergiákat is lehet teremteni a versengő célok és szándékok között. Másrészről a téma vezető szakértői által készített legfrissebb teszttel elemezzük a résztvevők aktuális vezetői gondolkodását és azonosítjuk azokat a pontokat, ahol fejlődni tudnak.

Leírás

A vezetői szerep kikerülhetetlen része a folyamatos döntés. Ellentmondásos helyzetekben és feszültségben álló célok között kell navigálni. Egyrészről dilemmákkal kerül szembe a vezető: helyzetekkel, amelyekben értékei, céljai ütköznek, mégis meg kell találni a legjobb, vagy legkevésbé rossz alternatívát, dönteni és következetesen megvalósítani. Másrészről folyamatosan, egymással össze is függő, meg konfliktusban is álló célokkal között kell navigálnia. Ebben a paradox mezőben nap-mint-nap olyan döntéseket hoznia, amelyek alkotó szinergiába illesztik a tevékenységeit.

Ez a kurzus egyrészről módszereket ad a helyzetek és feszültségek elemzéséhez és olyan innovatív megoldásokhoz, amelyek nem kompromisszumokat, hanem szinergiákat teremtenek a versengő célok és szándékok között. Másrészről a téma vezető szakértői által készített legfrissebb teszttel elemezzük résztvevők aktuális vezetői gondolkodását és azonosítjuk azokat a pontokat, ahol fejlődni tudnak.

A tréningen a következőkben tudsz fejlődni

 • Módszereket kapsz dilemmák és paradox helyzetek és célok elemzéséhez és megoldásához.
 • Gyakorlatot szerzel ellentmondásos helyzetek és feszültségben álló célok között flexibilisen mérlegelni és innovatívabb és hatásosabb döntéseket hozni.
 • Elemzést kapsz saját vezetői kompetenciádról ezen a téren, és segítséget ahhoz, hogy hogyan fejlesztheted magad.
 • Reziliensebbé válsz, növeled a komfortzónád és erősíteni tudod a bizonytalanság és ambivalencia tűrésedet.

 

Milyen kompetenciákat sajátíthatsz el?

 • Személyes és vezetői dilemmák elemzése, mérlegelése és optimális megoldás kialakítása
 • Szervezeti és vezetési stratégiák aspektusai közötti feszültségek értelmezése és kreatív, fenntartható szinergiába fordítása
 • A konfliktusos értékek és célok közötti navigálás

Kiknek ajánljuk

Vezetőknek, akik részben ellentmondó célok közötti feszültségben élnek és próbálnak optimális eredmények felé navigálni. Vezetőknek és munkatársaknak, akik a személyes életükben és munkájukban jobban szeretnék a dilemma és paradox helyzetekre reagálni.

Fő témakörök

 • Döntési helyzetek és emberi reakciók
 • Módszerek hagyományos és paradox érték- és cél-konfliktusok kezeléséhez
  • Személyes dilemmák, elemzési és döntési módszerek
  • Mérlegelési gyakorlat vezetői dilemma helyzetekhez – elemzési és döntési módszerek
  • Gyakorlat paradox helyzetek kezeléséhez – elemzési és kezelési módszerek
 • Résztvevők gondolkodásmódjának és gyakorlatainak elemzése és fejlesztési lehetőségek azonosítása

Gyere el, ha

Kíváncsi vagy, hogy pontosan, hogy is reagálsz a nehéz helyzetekre, melyek a gondolkodásmódod kulcselemei, és hol lehetne ezen fejleszteni; és módszereket akarsz kapni, hogyan elemezheted és értheted meg jobban milyen konfliktusok rejlenek ambivalens döntéshelyzetek mélyén, hogy fordíthatóak ezek pozitív energiákká és mi segíthet kiegyensúlyozottabban és biztosabban dönteni.

Módszertan

Saját és konstruált esetek, példák strukturált elemzése, saját gondolkodásmód elemző eszköz, módszertani magyarázat, útmutató és gyakorlás. Mindez izgalmas párbeszédbe ágyazva, rövid tudásblokkokkal és módszertani gyakorlatokkal.

Adatok

Célcsoport:kis- közép- és nagyvállalat/szervezet, közigazgatási szervezet
Időigény:1 nap
Résztvevők:felsővezetők, hr vezetők, középvezetők, compliance munkatársak
Javasolt helyszín:cég által választott helyszín vagy MSTeams plattform
Nyelv:angol, nemet, magyar
Ár:megállapodás szerint