×

Etikai követek képzése

Az etikai követek a szervezet különböző egységeiben dolgozó munkatársak, akik munkaidejük egy részében a szervezeti kultúra és értékek erősítésén dolgoznak. A program e szerep betöltésére készíti fel a résztvevőket és teremt olyan kapcsolatokat közöttük, amely megalapozza későbbi munkájukat és együttműködésüket.

Leírás

Az etikai követek a szervezet különböző részlegeiben dolgozó, etikai elemzésben és tanácsadásban képzett munkatársak, akik egymással és a vállalatvezetéssel együttműködő hálózatban dolgoznak. Feladatuk egyrészről, hogy kollégáikat segítsék az etikai elvek és szabályok megértésében és alkalmazásában és dilemma helyzetek mérlegelésében, másrészről, hogy a vezetés felé közvetítsék a cég életének etikai és/vagy működési kockázatokat jelentő pontjait és közreműködjenek az etikai kockázatok kezelésében.

A program a kiválasztott munkatársak etikai követ szerepre történő képzését biztosítja. Fő célja, hogy a munkatársak etikai elemzési és mérlegelési kompetenciáit, kapcsolatteremtési és kommunikációs készségeiket erősítse, bevezesse őket a tanácsadói munka módszereibe és kialakítsa a későbbi szoros együttműködésük bizalmi és kapcsolati alapjait.

A program végére a résztvevők:

  • megismerik az üzleti etika alapjait és az etikai fejlesztés alapvető módszereit
  • megismerik a követek munkáját
  • megszerzik az alapvető készségeket az etikai követi feladatok teljesítéséhez
  • olyan bizalmat és viszonyokat alakítanak egymással, ami lehetővé teszi a későbbi együttműködést és a konzisztens fejlesztő munkát.

Adatok

Célcsoport:kis- közép- és nagyvállalat/szervezet, közigazgatási szervezet
Időigény:4 nap
Résztvevők:középvezetők, munkatársak
Javasolt helyszín:külső helyszín
Nyelv:magyar vagy angol
Ár:megállapodás szerint