×

Story telling tréning

A szervezeti story telling az egyik legsikeresebb fejlemény az utóbbi idők szervezet fejlesztésében, a vezetői hatékonyság növelésében. A tréning során a story telling technikájába és művészetébe vezetjük be a résztvevőket és segítünk induló story-portfoliójuk megalkotásában.

Leírás

Szervezeti célok széles körének elérését leghatékonyabban a story telling technikájának alkalmazásával valósíthatjuk meg. Az emberi gondolkodásnak a legalapvetőbb működésmódja narratív, minden más elemző, logikai működés erre épül rá. Ha alapjaiban befolyásolni akarjuk a szervezet kultúráját, tagjainak viselkedését, akkor ahhoz élményekre kell támaszkodnunk. Az élményeket leghatékonyabban az emberi gondolkodás narratív üzemmódjával, azaz sztorikkal mozgósíthatjuk céljaink érdekében. Legyen szó szervezeti koherencia építéséről, a munkatársak elköteleződéséről, a változásra izzításról, új belépők számára a szervezeti kultúra átadásáról, a szervezetet érintő rémhírek hatástalanításáról, a célhoz jól megválasztott és felépített történetekkel érhetjük el a legtöbbet. A tréning során a story telling technikájába és művészetébe vezetjük be a résztvevőket és segítünk induló story-portfoliójuk megalkotásában.

A program során a résztvevő vezetők:

  • megértik a történetek hatásmechanizmusát, az epizodikus gondolkodás és memória jelentőségét
  • megismerik a story telling alaptechnikáit, a legfontosabb vezetői történettípusokat
  • iránymutatást kapnak azokhoz a kommunikációs technikákhoz, amelyek a hatásos sztorik alkotását, gyűjtését és terjesztését segítik elő
  • visszajelzést kapnak történeteik hatásáról
  • elkezdik portfoliójuk felépítését.

Adatok

Célcsoport:kis- közép- és nagyvállalat/szervezet, közigazgatási szervezet
Időigény:1 nap
Résztvevők:felsővezetők, középvezetők
Javasolt helyszín:külső helyszín
Nyelv:magyar vagy angol
Ár:megállapodás szerint